Skip to content

Urtekram Skincare: review

Een aantal weken geleden werd mijn postbus verblijd met deze Aloë Vera-lijn van Urtekram, een Scandinavisch bedrijf dat biologische producten produceert. Deze producten zijn verkrijgbaar in meer dan 36 (!) landen, waaronder ons kleine Belgenlandje. Ik testte zowel de shampoo, shower gel en leave in spray conditioner van de Aloë Vera lijn, alsook de shea butter van argan lavender.

Shampoo & shower gel

Dit is wat Urtekram zelf zegt over deze shampoo: Give your hair a helping hand. We have filled the bottle with aloe vera, glycerine and beet root extract, giving you the opportunity to nourish and strengthen your hair while enjoying the lovely scent of sun-ripened oranges.

Door medicatiegebruik heb ik erg droog haar en is deze shampoo, speciaal hiervoor ontwikkeld, dan ook erg handig. Hij maakt mijn haar zacht en shiny, maar op de punten heb ik toch nog een extra conditioner nodig zoals gewoonlijk. De shampoo schuimt niet extreem hard, maar dat vind ik juist wel fijn. Hij heeft een lichte, maar niet doordringende geur die ik persoonlijk heel erg aangenaam vind. Ik ben fan!

De douchegel wordt zo beschreven: Sun-ripened oranges add a nice touch of freshness, while an extra high content of aloe vera creates soft bubbles filled with extra moisture for your skin.

Ook hier geldt weer hetzelfde: mijn huid is extra droog, zeker nu het winter is, en dan komt deze douchegel als geroepen. De geur is hetzelfde als die van de shampoo, en ook op mijn huid vind ik die lekker ruiken. Deze geur blijft helaas niet superlang plakken. De douchegel schuimt niet fel, maar is gelukkig wel lekker crèmerig wat zorgt voor een goede laag tegen deze winterse dagen.

Leave in Spray Conditioner

In Urtekram’s eigen woorden: Urtekram Aloe Vera Spray Conditioner with Hydrolyzed Corn Starch and Beet Root Extract to improve the conditioning effect and protection against heat stress and color fading. Helps detangle strands and keep hair smooth. Spray and leave in dry as well as wet hair and do not rinse. Suitable for all hair types. 

Mijn haar is redelijk goed doorkambaar, maar na een regenbui of windstorm kan een spray conditioner toch mijn redding zijn. Ik gebruik hem of op handdoekdroog of op droog haar, en dit werkt prima voor kleine klitten. Mijn haar wordt gladder en daardoor ook gemakkelijker te kammen.

Body Balm: shea butter

Dit zegt Urtekram ervan: Shea Butter is renowned for its nourishing and protecting properties. Used by African women for centuries this natural and organic ingredient is ideal to soothe dry and dehydrated skin all year round but especially in the winter. The Urtekram Shea Butter Collection is an intensive and nourishing moisturiser for your body, face, lips, nails and even as an overnight hair mask or for split ends. Softens dry, dehydrated or sensitive skin.

Ik gebruik dit product altijd na het douchen op droge plekken op mijn lichaam. De geur vind ik hemels, dus als je van lavendel houdt is dit een absolute aanrader. De textuur van de balm is redelijk stroef, wat niet super aangenaam is, maar als je hem goed tussen je handen opwarmt wordt hij goed smeerbaar.

Kortom: ben je op zoek naar biologische en kwalitatief goede verzorgingsproducten, dan ben je bij Urtekram aan het goede adres! En nog een bijkomend voordeel: gewoon te vinden in de carrefour. Allen daarheen 🙂

7 Comments

 1. Voordat ik maar enige shampoo gebruikt en conditioner kijk ik eerst naar de ingrediënten, want er zit tegenwoordig heel veel troep in. En daarbij, ik was mijn haar nog maar 1x in de week en dan met een shampoo of een conditioner, die juist alleen dat bevatten wat erin hoort te zitten, maar dat geldt ook voor conditioners en de stylingsproducten. En met jouw medicatie? Dan zou ik daar zeker eens naar kijken 😉 Op mijn blog kan je dit allemaal lezen.

 2. Wat een leuke producten zeg!
  Had echt geen idee dat ze deze bij Carrefour verkochten 😱
  Ik ga zeker eens kijken!

  Xxx

 3. Krystle/Batboy Krystle/Batboy

  Ik ben dol op lavendel dus de shea butter 8s echt iets voor mij!

 4. Deze producten ga ik zeker onthouden. Mijn huid is in de winter ook erg droog. Ik heb al mijn eerste kloofje te pakken…

 5. Ik ben ook dol op lavendel, en ik ben dol op de Carrfour, zodra ik weer eens Frankrijk ben, ga ik op snuffel..normaal kom ik met armen vol Savon-Marseille badschuim..Wie weet is het tijd voor verandering

 6. Lavendel is mij geur hahah het reukt zo heerlijk en shea butter is een mucht have voor me vooal in de winter…

 7. Love Lavendel. Het lijkt mij fijne product

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *