Skip to content

BABOR ‘Refine Cellular’ review

Op de persdagen van een aantal maanden geleden kreeg ik een setje mee van de ‘Refine Cellular’-lijn van Babor. Omdat ik andere producten aan het testen was geraakte dit op de vergetelhoop. Onlangs kwam ik het setje terug tegen en besloot ik ze alsnog te testen. In het setje zaten (van L naar R): detox vitamin cream, glow booster bi-phase ampoules en de detox lipo cleanser. Lees verder voor mijn ervaringen met deze drie producten!

DETOX VITAMIN CREAM

Volgens BABOR: ‘A face cream with anti-oxidants vitamins and the BPE code 3RX to moisturize and smooth even environmetally damaged skin and promote soft, younger feeling skin’ Het is met andere woorden een verzorgende crème die bepaalde BPE code die ervoor zorgt dat de huid beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf en die veroudering van de huid tegen gaat. Het product is perfect voor de huid die er moe of droog uitziet.

Wat vind ik er van? Allereerst vind ik het een heel erg simpele en mooie verpakking, crèmes heb ik het liefst in een potje dus dat vind ik meteen al positief. De textuur van de crème vind ik één van de fijnste die ik ooit heb gevoeld. Het geeft een heel erg zacht gevoel, verfrissend en hydraterend. De crème is vettig (uiteraard), maar niet plakkerig en trekt ook redelijk snel in je huid. Ook het resultaat kan me bekoren. Ik heb een heel droge huid omwille van medicatie die ik neem, waardoor de meeste zalfjes te mild zijn. Toch houdt deze crème mijn huid gehydrateerd tot de avond. Is dit dus een goed product? Absoluut.

Het enige minpunt vind ik de geur. En dat is dan ook de reden waarom ik dit product niet opnieuw zou kopen. Ik kan de geur nogal moeilijk omschrijven, maar ik vind dat de crème totaal niet lekker ruikt. Er zit wel degelijk parfum in, dus had ik een frisser geurtje verwacht. Echt heel jammer, want voor de rest vind ik het een geweldig product.

Voor 15 ml betaal je om en bij de 82 euro.

GLOW BOOSTER BI-PHASE AMPOULES

Volgens BABOR: ‘This first babor bi-phase ampoule with a specially developed texture that combines the concentrated power of an active serum with the richly moisturizing properties of plant oils. When the ampouse is shaken, the phases combine, creating an effective oil-andserum blend.’ Ook dit product is bedoelt voor een vale of doffe huid en belooft de huid terug een gezonde glow te geven.

In één ampoule zit 1ml olie. De olie is ook zacht en fris en wederom niet te plakkerig. Ook deze trekt snel in de huid en het resultaat vind ik echt fantastisch. Mijn huid zag er beter uit dan ooit, en bleef ook glowy een aantal dagen erna. Hieronder zie je een foto van toen ik een ampoule heb gebruikt en de crème erboven. Als je weet dat mijn huid meestal gewoon verveld van de droogte, kan je je wel inbeelden hoe blij ik hiermee was.

Voor 14 ampoules van 1 ml betaal je 80 euro.

DETOX LIPO CLEANSER

 

Volgens BABOR: ‘A deep-action cleansing balm with a detox complex and a thermal effect. Melts on the skin, creating a noticeable warming sensation, and transforms into a cleansing milk when water is added.’ Deze balsem geeft dus zonder water een warmte-gevoel om de poriën te openen, en met water wordt het een schuimachtige reinigingsmelk.

Wederom ben ik enorme fan van de textuur van dit product. Ik gebruik de balsem altijd met natte vingers, waardoor ik mijn hele gezicht makkelijk kan ‘inschuimen’ en dan haal ik het weg met water. De reinigingsmelk voelt heel fris en zacht aan en – hoera – ruikt lekker! Hij doet dus prima zijn werk.

Het prijskaartje valt hier ook best mee vind ik: 100 ml krijg je voor om en bij de 40 euro.

 

Heb jij al eens producten uit deze lijn gebruikt?

 

 

One Comment

  1. Sarah Van Herck Sarah Van Herck

    Leuke post, Laurieee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *