Skip to content

App-review: Yoga met Evy

Als je ‘Start to run’ met Evy niet kent, heb je je hele leven onder een steen geleefd. Evy Gruyaert’s loopboeken en ‘start to run’-app werden immens populair. En nu is ze terug met ‘Start to Yoga’! Na een knieblessure kwam Evy met yoga in aanraking, en ook deze sport en manier van denken en bewegen wil ze delen via een app. De app bestaat uit verschillende pakketten, waarvan ik het stretchpakket mocht uitproberen.

De app is erg eenvoudig in gebruik. Je downloadt hem gratis in de store (zowel voor ios als android beschikbaar), betaalt het pakket dat je wil volgen en zo krijg je toegang tot de gekozen lessenreeks. Zowel absolute yoga-leken als gevorderden kunnen de app gebruiken, je kan namelijk kiezen tussen maar liefst 7 lespakketten. Deze zijn fundament, kracht, stretch, yoga voor sporters, yin yoga, vinyasa yoga en zwanschapsyoga.

bij elk pakket zie je aan de hand van het sterretje welke moeilijkheidsgraad het pakket heeft, met daaronder de lesgevers aangeduid. Als je op het pakket klikt krijg je een inleidend tekstje waarin staat waarover het pakket gaat. Zo kan je gemakkelijk zien welk pakket het beste bij jouw noden past. Als je toegang gekregen hebt tot een pakket, blijft die toegang trouwens ook voor altijd gelden.

Ikzelf had me hiervoor nog nooit aan yoga gewaagd, en ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast ben. De lessen zijn makkelijk te volgen en yoga geeft een heel fijn gevoel achteraf. Aan het stretch-pakket vond ik de stem van de lesgever enorm fijn. Hij praatte duidelijk, had een warme klank en ging precies op het goede tempo. De kwaliteit van het beeld en geluid is echt goed, je ziet en hoort alles duidelijk! Ook bij elke les staat beschreven wat er juist geoefend wordt, je hoeft dus ook niet de lessen in volgorde te volgen en je kan opnieuw een les herhalen als je dat wilt. Ook de duur van de lessen is precies goed: elke les duurt iets meer dan 20 minuten en kan je dus inplannen als pauze tijdens het studeren, rustmomentje voor het slapengaan e.d.

Nadelen aan deze app zijn er niet. Een goede toevoeging zou nog zijn dat je per les de benodigdheden zou kunnen zien (altijd een blokje/boek en een riempje klaarleggen als je deze app gebruikt).

Conclusie: Ik ben erg tevreden over deze app. De prijs per pakket ligt rond de zes à zeven euro, wat ik persoonlijk prima vind voor de goede kwaliteit die je terugkrijgt. Ik denk dat deze app aan alle beginnende en gevorderde yoga-beoefenaars een meerwaarde kan bieden. Dus haast je naar de app store en download de ‘yoga met Evy’-app, you won’t regret it!

18 Comments

 1. Oh joh! Ik kende dit helemaal niet, maar heel fijn! Alleen ik heb zelf al een sportschoolabonnement haha, dan wordt het me wel wat veel ?

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Ik combineer het ook gewoon met een fitnessabonnement hoor! Gewoon lekker voor het slapengaan 🙂

 2. Ik heb me ook nog nooit aan yoga gewaagd. Lijkt me een erg handige en leuke app!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Geweldig als je met yoga wil beginnen! Zeker uitproberen dan!

 3. Geinig! rennen met evy ken ik zeker (nooit gedaan) maar yoga nog niet. Ik ben niet zo’n yoga type dus ik zou het niet gebruiken

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Jammer… ik vind yoga juist heel leuk!

 4. Handig, ik kende het nog niet! Maar misschien omdat ik ook neits met yoga doe, haha.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Zeker eens proberen!

 5. Dan heb ik zeker onder een steen geleefd hahah 😉 Ik wil yoga in de toekomst wel proberen maar op dit moment heb ik niet de rust er voor.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Misschien juist yoga beginnen om de rust te bereiken? ?

 6. Toen ik zwanger was, had ik Yoga voor zwangerschap gedaan.
  Ik wil ook weer Yoga doen, alleen heb ik weinig tijd om Yoga te doen

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   De lessen duren niet zo lang, rond de 20 minuten! Misschien voor je gaat slapen?

 7. Ziet er een interessant appje uit! Die wil ik misschien wel eens proberen. Met Start to run ben ik ooit ook beginnen lopen, tot ik mijn tempo gevonden had 🙂

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Is echt een heel fijne app!

 8. Ik ken beiden apps niet! 😛
  Moet zeggen dat yoga me ook niet echt aanspreekt, maar wat handig dat er wel een app voor is!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Jammer dat yoga je niet aanspreekt.. mocht je van gedachten veranderen, denk dan nog eens aan deze app 😉

 9. Eva Eva

  Ik heb nog nooit aan yoga gedaan, maar wil het zeker wel eens proberen! Lijkt me heel fijn om tot rust te komen en tegelijkertijd je spieren te trainen/stretchen 🙂

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Probeer het eens, dan weet je meteen of het iets voor jou is! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *