Skip to content

Foundation: spons of kwast?

Foundation vind ik het belangrijkste onderdeel van mijn make-up, ik kan er ook best wel wat tijd insteken. Vroeger smeerde ik foundation gewoon met mijn handen over mijn gezicht, wat resulteerde in een vlekkerige en streperige huid die er verre van goed uitzag. Daarna ben ik overgeschakeld op goedkope kwasten om uiteindelijk uit te komen bij een goede foundationkwast. Met de hype rond beautyblenders besloot ik er ook eentje uit te proberen, en daarbij hoort natuurlijk een vergelijking!

De beautyblender (of spons zoals ik het liever noem) kocht ik bij de DI voor zo’n 6 euro. De kwast die ik normaalgesproken gebruik is de ‘expert face brush’ van Real Techniques en daar betaal je tussen de 10 à 12 euro voor afhankelijk van waar je hem koopt.

Qua dekking wint nog de real techniques kwast naar mijn mening. De spons zuigt best wel wat product op waardoor ook niet alles op je gezicht terecht komt. Dit probleem heb ik bij de kwast veel minder. Ik heb het gevoel dat ik bij het gebruiken van de spons dus ook meer product gebruik in vergelijking met de kwast.

Op vlak van egaliteit wint de spons dan weer. Ik maak hem eerst nat voor ik hem gebruik, wring hem dan uit en op die manier trekt de foundation als je hem aanbrengt echt goed de huid in. Daardoor krijg je echt een heel egale finish. Bij de kwast helaas krijg ik toch nog vaak een klein zand-effect, alsof er een mini-woestijn op mijn huid is geplakt. Dit komt mede doordat ik een erg droge huid heb nu, maar met de beautyblender heb ik dit probleem dan weer totaal niet.

CONCLUSIE

Het hangt ervan af of je dekking of egaliteit belangrijker vind om te bepalen wie nu wint. Persoonlijk gebruik ik op dit moment liever de spons, maar als je me binnen een maand vraagt wat ik liever gebruik kan het zijn dat de kwast op dat moment mijn voorkeur geniet. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen, maar voor mij is egaliteit op dit moment het allerbelangrijkste.

Wat gebruik jij het liefst: een beautyblender of foundationkwast?

11 Comments

 1. Sarah Van Herck Sarah Van Herck

  Ik kan helemaal niet goed werken met een spons 🙁 Ik heb het gevoel dat ik iets fout doe ofzo.. Leuk artikel, Lauraaa

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Hoezo? Wat lukt er niet? En dankuuuu, leuk dat je reageert! 🙂

   • Sarah Van Herck Sarah Van Herck

    haha graag gedaan 🙂 en gewoon die beauty blender is zo hard en dan dept dat niet goed.

 2. De laatste tijd gebruik ik een kwast van Real Techniques en dan werk ik af met mijn beautysponge. Dan heb je de dekking van de kwast & de egaliteit van de spons!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dat ga ik ook eens proberen!

 3. Ik ben niet zo’n beauty queen, maar als ik foundation gebruik, dan is het inderdaad met kwast.
  Lijkt me logisch dat zo’n spons het opzuigt…

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Daar heb je een punt, al vind ik persoonlijk het effect belangrijker 🙂

 4. Ik wissel het een beetje af. Of ik combineer ze.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Combineren lijkt me slim, moet ik ook maar eens proberen! Best of both worlds!

 5. Ik gebruikte vroeger steeds een kwast, maar nu ik een beautyblender heb blijft die aan de kant liggen.. ik heb het gevoel dat het met de beautyblender gewoon een stuk sneller & egaler gaat

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Same! Maar nu ik de andere reacties lees ga ik eens een combo van beiden proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *