Skip to content

Bullet journal // Hoe begin je eraan?

In februari begon ik met het bijhouden van een bullet journal. Als ik dit zeg krijg ik veel vragende blikken teruggeworpen, en dus leek het me ideaal om vandaag toe te lichten wat het is en hoe je eraan begint. Een bullet journal is eigenlijk een mix tussen een agenda en een notitieboekje/to-do lijstje. De invulling mag je helemaal zelf kiezen want je tekent alles zelf. Hoe je eraan begint, laat ik je zo zien!

Wat heb je nodig? 

 • een notitieboek (het mijne is een gestippeld lechtrum notitieboek)
 • pennen/potloden/… wat je maar wil

Een eerste essentieel element van een bullet journal is de legende. Om je dagen goed te plannen krijgt alles een symbool. Zo krijg je dus een mix van een to-dolijstje en een planning van je evenementen.

Een jaaroverzicht zoals in de meeste agenda’s zit bevindt zich ook meestal vooraan voor een handig overzicht van de dagen.

De future log is een jaarplanning die je snel een overzicht geeft van grote evenementen, reizen, verjaardagen, belangrijke bezoekjes en dergelijke.

Dan beginnen de maanden en kan je dag per dag een lijstje gaan opstellen. Dit is mijn voorblad van Februari, maar natuurlijk kan je dat helemaal naar eigen wensen invullen.

Ik begin eerst met een maandoverzicht om dingen vooruit te kunnen plannen. Hoe je dit doet, kies je zelf. Sommige mensen voegen hier bijvoorbeeld hun doelen en wensen voor die maand aan toe, maar ik houd het allemaal erg simpel.

En zo ziet het er dan bij mij uit dag per dag! Hier komt de legende van pas, omdat je hier echt gaat oplijsten wat een taak is, een evenement, wat verplaatst wordt, wat gecancelled wordt e.d.

En daarmee heb je de basis van een bullet journal. Natuurlijk kan je zoveel toevoegen als je wil, zo heb ik nog een pagina met muziek waar ik die maand naar luister, alle boeken die ik nodig heb voor school,… Voor inspiratie verwijs ik je graag door naar pinterest, waar je de allermooiste bullet journals vindt. Veel van die boekjes nemen helaas veel tijd in beslag, en daar begin ik niet aan.

Heb jij een bullet journal?

4 Comments

 1. Dat ziet er altijd zo tof uit! En lijkt me ook heel leuk om een paar jaar later allemaal weer terug te lezen 🙂

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Jaaa! Ik ga het zeker bewaren om later terug te lezen! 🙂

 2. Ik had nog nooit van een bullet journal gehoord, maar het ziet er echt leuk uit!
  Ik ben echt een slechte planner maar hou me wel graag creatief bezig ^^ heb je post opgeslagen! Ga ik ook maken! Waar heb je je notieboekje gekocht?

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Notitieboekje heb ik op bol.com besteld. Is wel wat aan de duurdere kant, maar heel handig met die puntjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *