Skip to content

DIY // je eigen haar knippen

Al een tijdje wilde ik mijn haar graag knippen, maar zin om naar de kapper te gaan had ik niet. Toen kreeg ik het idee om mijn haar zelf te knippen. Na zowat alle youtube-filmpjes bekeken te hebben waarin mensen hun eigen haar knippen, had ik het vertrouwen dat er niet te veel kon mislopen. Dinsdag had ik mijn laatste examen (FINALLY!) en besloot ik er werk van te maken. Vandaag laat ik je zien hoe ik dat heb gedaan!

Wat heb je nodig? 

 • kapperschaar: de mijne kocht ik bij de hema voor ongeveer 7 euro
 • uitdunschaar: kan je vinden in het kruidvat voor ook om en bij de 7 euro
 • kleine rekkertjes (vlinderklemmen heet dit blijkbaar)
 • een zus/vriendin/mama in de buurt als er een catastrofe gebeurt
 • een stijltang is een optie, maar hoeft niet

Hoe ga je te werk?

 • Allereerst heb ik mijn haar gestijld. Je kan je haar natuurlijk ook gewoon nat maken, zoals bij de kapper, maar omdat ik wou zien hoe het er uiteindelijk uit zou zien vond ik stijlen beter.
 • Vervolgens heb ik mijn haar in twee verdeeld en telkens vanonder op een bepaalde lengte rekkertjes geplaatst, waarboven ik kon knippen. Dat zag er ongeveer zo uit:

 • Daarna heb ik de puntjes bijgeknipt zodat alles semi-recht was (want eerlijk, recht knippen is me niet gegeven)
 • Mijn zus heb ik erbij geroepen om te helpen met de achterkant. Dit recht knippen was namelijk niet iets dat me lukte.
 • Met de uitdunschaar heb ik de punten van mijn haar uitgedund, et voila: FINITO

Tips

 • Als je de lengte nog aan het knippen bent, hou dan zeker nog een stukje extra over voor het bijknippen. Met alles nog zo recht mogelijk te maken verlies je namelijk nog wel een cm haar.
 • Gebruik zéker een kapperschaar, het kost niet veel en is een erg scherpe schaar. Met een ander soort schaar kan je namelijk voorhebben dat je haar kapot gaat of de schaar te bot is om goed te knippen.
 • Doe dit niet als je maar weinig tijd hebt. Het lijkt nu misschien heel erg gemakkelijk en snel, maar het duurt best wel even tegen alles is zoals je het wilt. Natuurlijk als je dit vaker doet, zal je er steeds handiger in worden.

Resultaat:

Tadaa, het resultaat! Ik ben er zelf ontzettend blij mee, mijn hoofd voelt weer wat lichter en de shampoofles zal wat langer meegaan.

Wat vinden jullie ervan?

2 Comments

 1. Wow hoe kan dit nou niet mis zijn gegaan?! Je haar ziet er echt heel mooi uit! Omdat ik lagen heb durf ik dat echt niet (en omdat ik niet de handigste ben), maar het klinkt zo super makkelijk. Bij jou is het in elk geval heel goed gelukt! Malou x

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Met laagjes zou ik ook niet weten hoe ik het zou moeten doen… lijkt me wel wat moeilijker! En dankjewel voor je lieve compliment! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *