Skip to content

Fashion // Trends lente 2017

Het is nog volop winter in mijn achtertuin, maar op de catwalk is het al lente. Nu de New York Runway voorbij is, heb ik voor jullie mijn favoriete trends verzameld van het komende seizoen. Persoonlijk vind ik het fijn dat grote merken veel meer experimenteren met een verscheidenheid aan stoffen en nieuwe vormen. 2017 is het jaar van mode die leeft: felle kleuren, knotsgekke designs, combineren van stoffen…. het wekt interesse. Weg dus met skinny jeans en saaie topjes! Lees verder om te zien hoe het leuker kan!

|| SPORTIEF ||

Een eerste opvallende trend is de sportieve kleding. Voorheen was sportkleding een aparte niche, een afdeling apart. De opkomst van hoodies maakte de brug al iets kleiner, maar toch bleef het onderscheid bestaan. Nu lijkt het alsof deze indeling wegvalt, sportkleding is hip! Althans dat vinden o.a. DKNY en Marc Jacobs toch.

DKNY, Marc Jacobs & Zimmerman

|| VORM ||

De trend die ik het leukste vind, is die van de verschillende vormen. Kleding is niet enkel iets om je lichaam mee te bedekken, het is een uiting van kunst. En daar horen verschillende vormen bij.

Delpozo, Balmain & Diana von Furstenberg

|| TEXTUREN || 

Naast experimenteren met vorm, is ook het experimenteren met texturen volop aan de gang. Zeker ook het combineren van verschillende soorten stoffen. Zo wordt bij Rodarte en Vera Wang geëxperimenteerd met verschillende texturen binnen één kleur. Maar ook het omgekeerde gebeurt: een hele outfit in dezelfde stof toch interessant maken. Het merk Hellessy bijvoorbeeld vertoonde op de catwalk een outfit helemaal uit een satijnen stofje.

Rodarte, Vera Wang, Lanyu & Hellessy

|| ALLES LANG ||

Het is niet dat lange jurken ooit ‘not done’ waren, maar het lijkt er wel op dat ze zo stilaan de bovenhand nemen. Korte rokjes worden niet van de baan geveegd, maar het is duidelijk dat halflang tot lang het nieuwe sexy is. Ontwerpers experimenteren met de lengte en proberen deze trend zowel elegant als stoer te laten uitkomen. Kijk maar mee:

Zimmerman, Novis, Kate Spade & Altuzarra

Wat vinden jullie van deze lente-trends?

 

Alle foto’s in dit artikel werden geraadpleegd via pinterest. 

11 Comments

 1. Leuke trends! Ik vind die vormen wel ontzettend gaaf eigenlijk!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Vind ik ook! Het is eens iets helemaal anders, kan je echt mee gaan experimenteren denk ik!

 2. Ik snap niet hoe zoiets fashion trends genoemd kan worden als niemand ermee loopt? Of zie ik dit verkeerd, haha? De beige broek vind ik wel erg leuk overigens.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Ik zie het meer zo: de catwalk is meer de artistieke kant van de zaak, wat er in de winkels hangt is een draagbare versie daarvan. Ik zou het fantastisch vinden om bepaalde dingen van dit artikel te kunnen dragen, maar gewoon anders gecombineerd 🙂

 3. Leuke dingen eigenlijk! Al ben ik niet zo van die lange kledingstukken. Die laten mij altijd heel klein lijken helaas!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dat heb ik ook! Ik vind het wel heel mooi staan, zo chique, maar ikzelf word er vaak ook echt een kabouter van helaas….

 4. Wat een leuke trends!
  ik heb verschillende lange kledingstukken en dat oogt altijd zo chique.
  En het is net zoals je zegt: op de catwalk zijn de meer artistieke dingen te zien maar dat maakt het net zo speciaal!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Vind ik Ook! Maakt het ook zo interessant om naar te kijken! 🙂

 5. Ik ben gek op de verschillende stoffen en texturen! Zo mooi 🙂

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Vind ik ook!

 6. Jaaa toffe trends inderdaad. Like it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *