Skip to content

DIY // Inspiratiebord

Op Pinterest en Tumblr zie ik vaak de mooiste room deco voorbij komen. Zo ook vaak de zogenoemde ‘metal grids’, een metalen bord aan de muur met quotes, to-do lijstjes, … aan. Als kerstcadeautje voor mijn zus besloot ik om er ook een simpele voor haar te maken die ze verder kon aanvullen. Lees snel verder om te zien hoe ik dat deed.

Het idee kreeg ik toen ik in de wibra een metalen bord vond. Hoe makkelijk kan het zijn, zul je nu denken. Dat was het ook, maar ik was niet tevreden met de knijpertjes die erbij zaten. Ik kocht dus ook een decoratie spray in een kopere kleur.

Wat ik vervolgens uiteraard deed, was de knijpertjes koper maken. Zo stond het al een heel deel chiquer. Pinterest bezorgde me vervolgens ook gratis quotes en prints (gewoon zoeken op ‘free printable quotes’ e.d.). Omdat deze op gewoon papier veel te dun waren, plakte ik deze op kartonnetjes – de achterkant van mijn lege cornflakesdoos om precies te zijn ย – die ik ook eerst een laagje koper gaf.

Als prints koos ik voor een paar getekende veren in lichte kleuren en een wereldkaart. The quote die ik gebruikte was ‘She believed she could so she did’. Het fijne aan zo’n bord is dat je elke keer kan veranderen, dus je zou bijvoorbeeld ook elke maand een kalendersheet kunnen hangen.

Hier zie je hoe ik de kantjes en knijpertjes bespoten heb. Ik moet zeggen dat het geen slim plan was om dit gewoon op een stuk plastic op mijn witte tafel te doen. Het was koud buiten dus ik wou het liever binnen doen, maar ik raad toch aan om dit niet te doen. Mijn witte tafel hing helemaal vol. Ik heb het er afgekregen met nagellakremover (tip!) uiteindelijk, dus nu blinkt hij weer mooi wit gelukkig.

En het resultaat is dan uiteindelijk dit mooie bord:

Als je dus nog op zoek bent naar een cadeautje voor je zus of een vriendin, kan je altijd gemakkelijk een inspiratiebord zoals deze maken! (De decoratie op mijn nachttafeltje is allemaal van de Blokker)

Wat zouden jullie aan het bord hangen?

14 Comments

 1. Wat cute! Super schattig om zoiets te maken en neer te zetten!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   ? dank je!

 2. Jaaa dit is TOF! Ik wil ook al heel lang zo’n bord maken met allemaal leuke dingen er aan. Ik zou er zelf ook lampjes aan hangen, van die aan een touw hangende glazen bollen met plantjes er in, foto’s en van die uitgeprinte kaartjes! ๐Ÿ™‚

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Die glazen bollen zijn een fijn idee! Zal het eens voorstellen aan mijn zus ๐Ÿ™‚

 3. Wauw! Dit is echt heel erg mooi geworden! Geweldig hoe je zoiets zelf heb kunnen maken.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankjewel!

 4. Ahh wat een goed idee! Ik vind deze inspiratieborden altijd zo leuk! Ik zou er denk ik ook eigen foto’s aan hangen. ๐Ÿ™‚ Nagellakremover is bijna overal wel goed voor hรจ? Ik gebuik het ook altijd als ik een streep of vlek op mijn bureau niet weg krijg. Hahaha!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankjewel! En haha ja, nagellakremover is echt een holy grail poetsmiddel haha!

 5. Wat ontzettend leuk gemaakt! xx

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankjewel!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankjewel!

 6. Jaaa dat vind ik ook altijd heel tof! ๐Ÿ™‚

 7. Oh superleuk gedaan. Ik zou er misschien quotes en foto’s aanhangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *