Skip to content

Travel // 5 hotspots in Madrid!

Madrid, stad van mijn dromen! Hou je van een bruisende atmosfeer, lekkere tapas en die sexy Spaanse tongval? Boek dan zeker eens een vluchtje naar de Spaanse hoofdstad. Op vraag van Laura geef ik jullie alvast vijf hotspots die jullie zeker niet kunnen missen.

Ik woonde zelf een half jaar lang in de Barrio de las Letras, de literaire wijk, gelegen op een kleine tien minuten wandelen van het centrum van de stad, Puerta del Sol. Vanuit deze bron van leven vertrekken een heleboel straten naar andere wijken van de stad.

Lees snel verder om mijn hotspots te ontdekken!

 1. Templo de Debod. In de wijk Arguëlles, ten midden van het groene Parque del Oeste, staat deze op water drijvende Egyptische tempel. Hoewel het overdag een pareltje is om naar te kijken, raad ik jullie aan om er vooral een wandeling te maken bij het vallen van de avond. De nachtelijke atmosfeer loont de moeite!
 2. La Bicicleta Cafe. Deze hippe bar in Malasaña, dé hipsterwijk van Madrid, is de ultieme plek om een lekker kopje koffie te drinken. Zeker na een dagje rondkuieren in de vele vintageboutieken die Malasaña te bieden heeft, is het fijn om neer te ploffen in één van de comfy zetels in deze met fietsen versierde bar. Voor een lekkere cocktail ben je in Malasaña trouwens ook op de goede plek!
 3. Palacio de Cristal. Hou je van een zomerse picknick met een mooi uitzicht? Loop dan het Parque del Retiro binnen en strijk neer aan de vijver van het Glazen Paleis. Op en top genieten noem ik dat!
 4. Brown Bear Bakery. Zin in wat zoets tussendoor? Ik ken de perfect plek! In Calle de León, in de Barrio de las Letras, vind je een artisanale bakkerij die heerlijke florentinas, amandelkoekjes, maakt. Je kan ze zowel meenemen als ter plekke opeten. De keuze is aan jou!
 5. Reina Sofía. Eén van mijn favoriete plekken is de tweede verdieping van het kunstmuseum Reina Sofía. Daar vind je het beroemde schilderij Guernica van Pablo Picasso. Ook Salvador Dalí en Miro’s werken hebben een plekje aan de museummuur. Een absoluut hoogtepunt voor een culturele dag! 

Zo, is die vlucht al geboekt? Als je binnenkort een citytrip naar Madrid doet, laat dan zeker weten wat jij nog de moeite vond!

 

xoxo
Heleen

4 Comments

 1. Ik ben afgelopen zomer naar Madrid geweest met een vriendin. Heerlijke stad inderdaad 🙂

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Wat fijn! Hopelijk heb je deze hotspots niet gemist? 🙂

 2. Trip naar Madrid toe dat lijkt mij leuk. Helaas mijn volgende plan wordt Engeland. Fijn met de tips.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Engeland is ook heel fijn! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *