Skip to content

Tea-time // Kerstmis, examens, acne ….

Jongens en meisjes, bij deze introduceer ik u een nieuw soort posts op mijn blog, genaamd ‘tea-time’. Mijn blog draait natuurlijk niet alleen om make-up en mode, maar ook om waar ik me verder bezig hou. Om niet over alles een aparte post te schrijven, heb ik ‘tea-time’ verzonnen. Het zullen een soort levensupdates zijn, gewoon over van alles en nog wat dat me bezig houdt! En bij deze, de eerste.

Het zijn de koudste, maar figuurlijk misschien wel de warmste, weken van het jaar. Temperatuur bij het vriespunt, maar straten en huizen versiert met kerstlichtjes. Ik loop helemaal warm als ik de vele kerstbomen zie, cadeautjesshoppers, kerstmarkten, ovenkoeken, en ga zo maar door. Ik hou van kerstmis, het is één van mijn favoriete feesten van het jaar. Kerstavond ga ik gezellig met mijn gezinnetje vieren, kerstdag bij mijn familie. Ik vind het wel jammer om te bedenken dat het binnen vier dagen alweer voorbij zal zijn. Het kerstgevoel komt echt doorheen de maand december zo hard bij me opborrelen, en in een vingerknip zijn al die kerstbomen weer weg. Jammer, maar helaas. Wat nog erger is, is dat ik nog helemaal geen kerstoutfit heb klaarliggen. Ik dacht deze week een post te maken over wat ik ging dragen, tot ik bedacht dat ik het écht nog niet weet (post zal dus later komen). Een velvet jurk of een kaki hemd-jurk, een zilveren of gouden ketting, rode of gouden nagels,…. Waar ik ook over nadenk, zijn nieuwjaarsresoluties. Niet dat ik er echt aan meedoe, maar ik vind het altijd wel fijn om even na te denken en mezelf een goal te zetten. Eigenlijk is die elk jaar dezelfde: drink meer water. Tot nu toe elke keer gefaald, dus die resolutie blijft. Maar om het wat origineler te maken wil ik er nog wel één toevoegen. Als je dus een goede weet, laat maar achter in de comments.

Helaas zal mijn feestvreugde niet erg lang kunnen duren. Nadat het kerstdiner verorbert is, kruip ik achter mijn boeken. In januari heb ik namelijk zeven examens. Veel zal er dus niet gefeest kunnen worden…. Ik denk dat me nu de zwaarste examenperiode staat te wachten die ik al gehad heb aan de universiteit, ik vind de vakken heel moeilijk en zeven examens op drie weken vind ik ook best pittig. Het positieve is dat ik een goede motivatie heb om goede examens te behalen, ik heb namelijk een aanvraag voor Erasmus gedaan. Dit houdt in dat ik een land kies (in mijn geval heb ik Nederland gekozen) waar ik volgend jaar graag een trimester zou gaan studeren. Natuurlijk kun je enkel op Erasmus vertrekken als je punten in orde zijn. Ik denk dat ik hierdoor dus wel een extra tandje bij ga steken! Trouwens, voor wie het zich afvraagt: de universiteiten die ik heb gekozen zijn de Vrije Universiteit van Amsterdam of Universiteit Utrecht.

Dat is zowat wat er dus momenteel aan zit te komen. Maar hoe gaat het nu met mij? Goed, is het antwoord. Een gemeende ‘goed’! Ik voel me de laatste tijd veel positiever in mijn vel door verschillende factoren. Eén daarvan is dat mijn acne stilaan aan het wegebben is. Ik heb al heel lang acne, sinds ik 14 was geloof ik. Sindsdien heb ik zowat alle middeltjes geprobeerd die je kunt proberen, maar niks leek te helpen. Zelfs met de pil ging de acne niet weg. Toen ik dan opnieuw naar de dermatoloog ging, heeft ze me roaccutane gegeven, het sterkte en meest effectieve middel voor acne. Op dit moment neem ik deze medicijnen rond de acht maanden en alle boebeltjes zijn weg. Mijn huid is vlak, je ziet alleen nog stipjes waar vroeger acne was, maar dat is met wat concealer niet eens zo zichtbaar. Het maakt me zo blij dat er eindelijk verbetering in zicht is! Als jullie willen kan ik hier wel een apart artikel over schrijven.

Waarom ik me nog beter voel, is omdat ik op vlak van kleding heel blij ben met mijn stijl. Ik heb het al eerder gezegd, maar vroeger trok ik gewoon maar wat aan. Als het goed zat, was ik blij, maar ik zag er nooit uit zoals ik er eigenlijk uit wilde zien. Nu verandert dat, ik heb mijn kast een upgrade gegeven en het maakt echt een groot verschil. Het lijkt iets futiel en onnuttig, maar hoe je eruit ziet is natuurlijk ook een weergave van wie je bent. Dus als je je bewust bent van hoe je je kleedt, word je je ook meer bewust van jezelf (is dit te filosofisch, of gaat het nog net?). Me happy!

Dus om een beknopte samenvatting te geven: ik zit in de stress voor de examens, maar zal mijn uiterste best doen. Kerstmis zal de ideale ontspanning zijn om er daarna in te vliegen. Ik zit beter in mijn vel door mijn huid die verbetert en door mijn bewuste kledingkast, en dat doet me heel erg goed. En daarmee is mijn theekopje leeg en mijn woorden op. Hopelijk vinden jullie dit soort posts ook een beetje fijn om te lezen. Zalig kerstfeest iedereen!

 

6 Comments

 1. Ik lees graag een artikel over je acne. Heb er zelf helaas ook behoorlijk veel last van 🙁

  Ik wens je een fijne kerst!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dat is dan genoteerd! Komt er aan 🙂 Voor jou ook een heel fijne kerst! X

 2. Het komt helemaal goed met je tentamens hoor! Geniet eerst maar is lekker van de feestdagen xxx

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankjewel! Jij ook! xxx

 3. I see your blog needs some unique & fresh content. Writing manually is
  time consuming, but there is solution for this. Just search
  for; Masquro’s strategies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *