Skip to content

Juwelen // favoriete kettinkjes

img_0093

Ik draag niet zo vaak juwelen. Armbanden zijn vaak te groot voor mijn polsen, en met ringen zit ik constant te spelen en zo raak ik ze kwijt. Oorbellen en kettinkjes daarentegen draag ik wรฉl graag. En daarom deel ik vandaag met jullie mijn drie lievelingskettinkjes. Het meest speciale is dat van hierboven op de foto, er hangt namelijk een leuke geschiedenis aan vast! ….

Toen mijn grootmoeder 18 jaar was, kreeg ze dit kettinkje van haar moeder cadeau. Die kreeg het op haar beurt weer van haar moeder, Maria, in 1922! Hoe ver het zo in de geschiedenis teruggaat weet ik niet, maar het kettinkje is dus minstens 94 jaar oud. Mijn grootmoeder kreeg enkel een zoon, dus kon ze het niet doorgeven, maar omdat ze mijn meter is,ย gaf ze het voor mijn 18e verjaardag. Later als ik een dochter krijg zal ik het dus ook aan haar doorgeven.

Ik zie dit kettinkje echt als mijn geluksbrenger. Ik ben absoluut niet bijgelovig, maar er is gewoon iets speciaals aan dit juweel, waarschijnlijk omdat het al zo oud is, wat maakt dat ik het toch graag draag bij bijzondere gebeurtenissen.

img_0094

img_0097

De volgende twee kettinkjes hebben geen historische achtergrond, maar vind ik gewoon heel erg mooi. Ik hou van simpliciteit, dingen die een kleine extra touch geven zonder meteen hard op te vallen. Daarom kocht ik bij de bijou brigitte een zilver en koud kettinkje, zo minimalistisch als ik kon vinden. Ik vind ze prachtig staan met een off-the shoulder top (deze hierboven is van H&M) of bij zwarte t-shirtjes. Als ik het goed voorheb hebben de twee kettinkjes me elk rond de zes euro gekost! Als dat geen prijsje is!

Wat is jouw lievelingsjuweel?

21 Comments

 1. Wauw, wat gaaf dat je eerste kettinkje al zo oud is! En wat zit er een mooi verhaal achter!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Fijn hรฉ, maakt het zo extra bijzonder! ๐Ÿ™‚

 2. Gaaf joh! Ik ben ook een paar sieraden met een flinke geschiedenis. Draag ze alleen nooit..

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Wat jammer dat je ze nooit draagt, voelt toch juist heel bijzonder?

 3. Prachtig! Erg mooi die subtiele kettinkjes. Ik droeg vroeger maar sporadisch sieraden, tot ik van mijn vriend een gouden ketting met hangertje kreeg. Sindsdien heb ik er een ring bijgespaard en een paar oorbellen, en draag niks anders meer. Allen subtiel, maar vind het toch wel iets extra’s hebben bij een outfit ๐Ÿ™‚

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Oh wat fijn die ketting van je vriend! Ik snap dat je niks anders meer draagt! En inderdaad, ik hou ook van subtiele dingen, volg exact wat je zegt!

 4. Prachtig verhaal van een mooi kettinkje! Bijzonder hoor!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankjewel voor je leuke reactie!

 5. Ik vind ze stuk voor stuk allemaal even mooi! Subtiel, maar toch opvallend. En ik vind ze ook heel vrouwelijk <3

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Ben blij dat je ze mooi vindt, ben er zo blij mee! Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 6. Het bovenste kettinkje is prachtig, en dan met name het verhaal achter. Dat maakt het juist zo speciaal. Mijn favoriete juweel is een ring die ik kreeg van mijn dochter (een van plastic, maar daardoor niet minder waard ๐Ÿ™‚

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Wat lief dat je dochter je een juweel gaf! Misschien moet ik dat ook eens cadeau doen aan mijn mama ๐Ÿ™‚

 7. Wat een geweldige verhalen achter die kettingen! Ik heb zelf ook รฉnkele stuks met zo’n betekenis in de familie maar het gaat niet ZO ver terug.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Heel speciaal toch, zo’n stuks? Maakt me echt gelukkig om naar te kijken. Wel altijd schrik dat ik het ga verliezen, maar dan ben ik wel veel voorzichtiger! Trouwens, jij hebt echt een heel erg mooie instagram ๐Ÿ™‚

 8. Dat eerste kettinkje vind ik echt ontzettend mooi! Gaaf ook dat deze zo oud is. Mooi verhaal ook die erachter zit.

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Ik vind het ook echt heel bijzonder, vind ook niet dat die er zo oud uit ziet ๐Ÿ™‚

 9. wauw wat bijzonder om zoiets te hebben! Wat gaaf dat -ie zo’n geschiedenis en zo’n mooi verhaal met zich mee brengt! En hij is nog steeds zo super mooi!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Fijn he? Ben er zo blij mee!

 10. Wat een bijzonder verhaal achter die eerste ketting! Leuk!

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankje ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *