Skip to content

How to // Je eigen stijl vinden

img_0084

Vroeger dacht ik niet echt na over wat ik droeg. Ik deed aan wat mijn mama mooi vond of ik kocht doelloos wat dingen die uiteindelijk niet bij elkaar leken te passen. Tegenwoordig is dat veranderd, ik heb de afgelopen jaren uitgedokterd hoe ik wil dat mijn kast eruit ziet.  Je eigen stijl vinden gebeurt niet op 1,2,3 en daarom stelde ik wat tips samen die een stapje in de goede richting kunnen vormen.

Lees verder voor 5 tips om je eigen stijl te vinden!

 1. Inspiratie De eerste stap is het zoeken van inspiratie. Een bord op pinterest, een verzameling op weheartit, een inspiratiebord met magazinefoto’s,… Zoek veel inspiratie en leg alles naast elkaar, zo kun je zien welke items vaak terugkomen of eigen zijn aan de foto’s die je gekozen hebt.

 2. Opruimen Geen nieuwe kleren zonder het volledig uitzoeken van je kledingkast: doe elk stuk aan, kijk waar je je goed in voelt en verkoop/geef de rest weg. Zorg er ook voor dat je heel goed weet welke items in je kast hangen, want dat is belangrijk voor de volgende tip!

 3. Bewust shoppen Voor je gaat shoppen maak je best een index van je kast, zodat je weet wat je hebt en waar je gaten moet opvullen. Probeer zeker eerst te kijken naar de basics die je nodig hebt, dit is essentieel voor een goede basiskast. Als je gaat winkelen, probeer dan ook te denken in outfits, niet in losse stukken. Zorg dat je kast bijeen past en dat je geen dingen koopt die niet in een outfit passen.

 4. Experimenteer Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot de paar prentjes die je hebt bekeken, elk lichaam is anders, dus experimenteren is key om je eigen stijl te vinden. Het kan best zijn dat bepaalde items waarnaar je in eerste instantie niet zou grijpen, je toch heel erg mooi staan en binnen je stijl passen. Als je kijkt naar de kast die je al hebt, probeer dan eens te kijken hoe je de items die je al hebt kan combineren voor een nieuwe look.

 5. Blijf vernieuwen Wat je nu mooi vindt, blijf je misschien niet eeuwig mooi vinden. Dat is oké. Je stijl evolueert met de tijd en kan er opeens heel anders gaan uitzien. Het is dus ook belangrijk om bewust te blijven van je kast, zodat je ten alle tijden nieuwe items kan integreren en elke dag blij kan zijn met je kledingkast!

4 Comments

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Dankjewel! ☺️

 1. Leuk artikel en goede tips! Ik heb deze tips laatst ook al op een ander blog gelezen, vond ze toen ook al supergoed! X

  • lajoiedevivre lajoiedevivre

   Grappig dat je ze ergens anders gelezen hebt, want ik heb ze zelf geschreven.. Maar het zijn misschien gewoon logische tips ? Blij dat je het een leuk artikel vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *